У Києві відзначили 103-тю річницю створення української скаутської організації “Пласт”

28 Квітня 2015 11:00
1-ps.googleusercontent.com

1-ps.googleusercontent.com

За традицією, саме в день заснування малеча вступає до лав пластунів, а старші складають присягу. На урочисту церемонію прийшли подивитися майже 300 пластунів.

Майже 300 дітей в одностроях шикуються біля пам’ятника Шевченкові та під барабанний дріб вирушають до Михайлівського собору.

Вже другий рік поспіль на Михайлівській площі урочисто приймать до своїх лав українські скаути. Перед присягою – обов’язкова молитва та гімн “Пласту”.

Нині, як і більше 100 років тому, українськими скаутами стали 40 новачків. Їм пов’язують жовті хустки. Змінити їх на інші вони зможуть за умови, коли зробиш одну добру справу

Пластунами були Степан Бандера та Роман Шухевич, відомі сучасні пластуни – Квітка Цісик і Любомир Гузар. За часів радянської влади пластові організації були заборонені. Нині ж Президент Петро Порошенко передав особисте вітання пластунам. Чимало пластунів загинули, виборюючи свободу, як під час визвольних змагань, так і у нинішній війні на Донбасі.

“Понад 100 пластунів у зоні проведення Антитерорестичної операції мужньо захищають нашу державу відстоюючи її суверенітет та незалежність. Вічна слава героям пластунам, які віддали своє життя за Україну: Віктору Гурняку, Марку Паславському, Євгену Подолянчику”, – сказав заступник голови АП Дмитро Шимків.

Після урочистостей для новачків та дорослих влаштували традиційні теренівки – квести містом, а ввечері на дітей чекає ватра на замковій горі.

Варвара Плітус, Віталій Кононов, “5 канал”.

Джерело: 5 канал