У Києві знесуть незаконні парковки?

2 Квітня 2015 09:49
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Через такі парковки бюджет столиці щороку недоотримує понад 25 млн грн

Відмова підприємців, які експлуатують в столиці незаконні паркувальні майданчики, усувати порушення призведе до того, що такі автостоянки будуть ліквідовані.

“Зараз тривають перевірки. Минулого тижня винесено два приписи фізичним особам-підприємцям з вимогою протягом трьох днів надати проектно-дозвільну документацію на виявлення нічні паркувальні майданчики. Якщо відповідна документація не буде надано у встановлений термін, то, згідно із законодавством, ми маємо право на ліквідацію, знесення такої автостоянки”, – повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації з посиланням на директора комунального підприємства “Київтранспарксервіс” Володимира Першина.

За його словами, всі суб’єкти господарювання повинні працювати в правовому полі, В той же час деякі з них ігнорують звернення про укладення договорів на надання права на експлуатацію місць паркування. Відповідно, вони продовжують працювати без сплати збору за місця для паркування до бюджету.

“У такому випадку нам залишається одне – ліквідація, тобто, повний знос таких автостоянок. Після цього такі земельні ділянки будуть запропоновані всім бажаючим підприємцям на рівних і прозорих умовах з метою укладення договорів з комунальним підприємством. У даному випадку це – єдиний шлях забезпечити законність використання земельних ділянок міста, які відведені під паркувальні майданчики”, – сказав Першин.

Він також нагадав, що через функціонування паркувальних майданчиків на самовільно зайнятих земельних ділянках, за попередніми підрахунками, бюджет Києва щороку недоотримує понад 25 млн грн.

 

Джерело: Сегодня