Україна дізналася імена дітей, якими можна пишатися

26 Квітня 2015 10:00
Фото: happy-detstvo.com

Фото: happy-detstvo.com

Днями відбулася церемонія нагородження премії «Диво-дитина 2015». У головній номінації «Найдивовижніша дитина» переміг унікальний хлопчик – 5-річний вундеркінд Лев Бондаренко з Харкова, який читає 145 слів за хвилину, освоїв понад 200 енциклопедій, говорить українською, російською та англійською, вивчає французьку, іспанську та японську.

Перемогу у номінації «Найрозумніша дитина» дістав 13-річний знавець української мови Артем Янчак зі Львова і юний математик 11-річний Петро Величко з Мелітополя. «Найспортивнішою дитиною» судді визнали чемпіонів світу зі спортивно-бальних танців 9-річну Дарину Ясинівську та Артема Панасенко з Києва. Найбільш творчою дитиною була визнана 12-річна Софія Матвієнко з Полтави, що здивувала присутніх на церемонії своєю віртуозною грою на флейті. У номінації «Найбільш героїчна дитина» перемогу здобули 8-річна Віра Яковлева з Полтавської області, яка врятувала з пожежі молодших брата і сестру, і 10-річна Катя Лістошенкова з Одеської області, що врятувала першокласника, який провалився під лід.

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

Як зазначив на церемонії Міністр освіти і науки України Сергій Квіт: «Чим більше ми будемо приділяти уваги нашим дітям – тим краще буде жити нам в нашій країні».

Нагадаємо,  вже сім років поспіль Премія «Диво-дитина» традиційно підсумовує головні річні досягнення і перемоги кмітливих, творчих, талановитих та спортивних представників нового покоління. Основна мета Премії – пошук, відбір та нагородження на підставі експертної оцінки за встановленими номінаціями обдарованих дітей України, які мають досягнення в науці, спорті чи мистецтві, унікальні розумові або фізичні здібності, дітей-рятувальників.

Джерело: Cultprostir