Відомий польський актор представив українським глядачам свій новий фільм

17 Квітня 2015 12:00
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

15 квітня в столичному кінотеатрі «Київ» почалися покази Х фестивалю «Дні Польського Кіно». Відкрився фестиваль новою стрічкою Єжи Штура «Громадянин». Знаменитий польський актор виступив у фільмі не тільки виконавцем головної ролі, а й режисером.

Герой драматичної комедії «Громадянин» Ян Братек розповів глядачам у традиційній для Штура іронічній манері історію цілого покоління поляків − тих, чиє дитинство припало на післявоєнні роки, хто дорослішав, читаючи на шкільних святах вірші про Сталіна, пережив «Солідарність» і вступ Польщі до Євросоюзу. Єжи Штур особисто представив фільм українській публіці. Роль героя Янека в молодості виконав син актора Мачей Штур.

«Мені добре працювалося з сином на знімальному майданчику. Мачек − дуже досвідчений актор. Грати роль батька в молодості − вельми своєрідний досвід для будь-якого виконавця. Мачей чудово впорався із завданням, я помітив, як він тонко і з легкістю пародіює мене: це було помітно у всьому − міміці, ході, манері говорити. Я намагався створити для нього, як і для всіх акторів, максимально комфортну атмосферу на майданчику. Коли я писав сценарій, уже знав, що Мачек зіграє роль, тому писав, сподіваючись, що комедійні епізоди картини співпадуть з його трохи абсурдним почуттям гумору. Думаю, так і вийшло», − розповів Сultprostir Єжи Штур.

Джерело: Cultprostir