Власникам “Картки киянина” надали знижку на відвідування музеїв і театрів

15 Квітня 2015 10:00
info.kyivcard.com.ua

info.kyivcard.com.ua

Власники “Картки киянина” можуть відвідувати столичні музеї та театри зі знижкою до 30%.

Про це заявила заступник голови Київської адміністрації Ганна Старостенко, повідомляє сайт міської влади.

Вона додала, що до проекту “Картка киянина” залучені всі комунальні музеї та майже всі муніципальні театри столиці.

“На сьогодні до проекту “Картка киянина” долучилися всі 13 музеїв комунальної форми власності (з філіями) та 14 із 17-ти діючих муніципальних театрів”, – уточнила Старостенко.

Вона пояснила, що у деяких закладах для власників картки встановлено спеціальні ціни, а в інших визначено дні безкоштовного відвідування.

“За нашими підрахунками в середньому знижка складатиме 30%. Хтось знижує ціну на квитки, хтось виділяє безкоштовні місця декілька разів на тиждень, а керівництво деяких театрів і музеїв пішло ще далі. Наприклад, у Музеї Івана Гончара вартість квитка знизили більш ніж утричі – з 30 до 9 гривень, а щосереди для власників “Картки киянина” вхід вільний”, – розповіла Старостенко.

Наразі зі знижкою можна відвідати: Київський академічний театр ляльок, Київський муніципальний академічний театр ляльок, театр юного глядача на Липках, театр оперети,  Молодий театр, театр драми і комедії на лівому березі Дніпра, Циганський музично-драматичний театр “Романс”, майстерня театрального мистецтва “Сузір’я”.

А також драматичний театр на Подолі, Український малий драматичний театр, академічний театр “Колесо”, експериментальний театр “Золоті ворота”, Театр пластичної драми на Печерську, Новий драматичний театр на Печерську.

Встановлено знижки для власників “картки киянина” у музеях: історії міста Києва (і 7 філій), Національного музею російського мистецтва, музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, музеї українського народного декоративного мистецтва, “Музеї Івана Гончара”, музеї “Київська фортеця”.

А також у музеї-майстерні І.П.Кавалерідзе, музеї-квартирі П.Тичини, літературно-меморіальному музеї Максима Рильського, музеї гетьманства, музеї театрального, музичного та кіномистецтва, музеї книги і друкарства та музеї видатних діячів української культури.