Всеукраїнський юнацький водний приз вручать у Києві

23 Квітня 2015 14:00
vodainfo.com

vodainfo.com

У четвер, 23 квітня 2015 року, о 12:30 у великій залі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» (пр. Перемоги 37, корп. 6) відбудеться нагородження переможців міжнародного конкурсу «Всеукраїнський юнацький водний приз», який цього року проходить під гаслом «Вода для життя». Про це повідомили в прес-службі Київводоканалу.

Конкурс «Всеукраїнський юнацький водний приз» – це національний етап міжнародного конкурсу «Стокгольмський юнацький водний приз», який щороку проводить Стокгольмський водний фонд, починаючи з 1997 року.
Мета конкурсу – залучити молодь до вирішення проблем збереження та раціонального використання водних ресурсів.

Переможця національного етапу конкурсу журі визначало за результатами двох етапів захисту дослідницьких проектів. Під час постерної сесії всі учасники фіналу представляли свої роботи в атмосфері експонатів великої зали державного політехнічного музею при НТУУ «КПІ».

Новий володар гран-прі – кришталевої краплі – представить свій проект на міжнародному фіналі під час Всесвітнього Тижня Води у Стокгольмі (23-28 серпня ц.р.) та побореться за право одержати найвищу нагороду з рук Її  Королівської Високості Принцеси Швеції Вікторії у залі, де за традицією вручається Нобелівська премія.
Фінальні роботи міжнародного конкурсу «Всеукраїнський юнацький водний приз» отримають право участі у V Міжнародному водному конгресі «ЕТЕВК», який відбудеться у червні цього року у м. Іллічівськ та міжнародній виставці «Аква Україна» в листопаді цього року у Києві.
Нагадаємо, що до національного фіналу 2015 року, авторитетне журі з 2 докторів та 4 кандидатів наук відібрало 36 найкращих робіт з усієї України, присвячених науково-технічним та соціальним аспектам водокористування.

Джерело: Хрещатик