​2 травня очікується сильна магнітна буря

1 Травня 2015 11:42

 

eveningkiev.com

eveningkiev.com

Сильна магнітна буря очікується 2 травня, а от далі протягом тривалого періоду істотних геомагнітних коливань не прогнозують. У цілому в першій половині місяця бурі будуть ледь вловимими і навряд чи потривожать самопочуття навіть найбільш чутливих до змін сонячної активності людей.

А ось середина місяця може принести певний дискомфорт і погіршення здоров’я. Так, з 13 по 15 травня очікується збурення магнітосфери землі. Пік магнітної бурі припаде на 14 травня. Тому не списуйте погане самопочуття на наслідки свят. У ці дні рекомендується особливо ретельно стежити не тільки за своїм самопочуттям, але й за емоціями.

Залишок місяці пройде під знаком нормальної сонячної активності, ніяких істотних коливань не намічається.

До негативного впливу магнітних бур схильні за різними даними від 50 до 75% населення Землі. При цьому момент початку стресової реакції може змінюватися щодо початку бурі на різні терміни для різних бур і для конкретної людини. Багато людей починають реагувати не на самі магнітні бурі, а за 1-2 дні до них, тобто в момент спалахів на самому Сонці.

Тим, хто чутливий до магнітних бур, фахівці рекомендують за три-чотири дні до дня “X” зменшити фізичну активність, намагатися не планувати нічого, що може обернутися стресом, і увесь небезпечний період максимально провести у спокої.