7 вечерь: меню на травневий тиждень

4 Травня 2015 15:38
lady.tochka.net

lady.tochka.net

Пропонуємо для тебе меню, страви з якого ти зможеш без зусиль приготувати. Можеш брати наш список і йти з ним до магазину. Кількість продуктів розраховане на двох чоловік, тому тобі вистачить продуктів для вечері і навіть трохи залишиться.

Сьогодні ми склали для тебе меню на тиждень з 4 по 10 травня.

Читай інші матеріали рубрики “7 вечерь

Ситного і яскравого тижня тобі.

Звичайно, сіль, перець і рослинна олія в тебе є. На цьому тижні знадобиться купити:

М’ясні й молочні продукти, риба, яйця:

  • Свинячі реберця – 400 г.
  • Бекон – 300 м
  • Форель – 200 г.
  • Сир твердий – 200 г. + пармезан 100 м + несолоний будь-який – 200 г.
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Вершки – 300 мл.
  • Вершкове масло – 10 г
  • Яйця – 6 шт.

Овочі, фрукти і трави:

  • Гриби (шампіньйони) – 12 шт. (можна більше за бажанням)
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт. + 1 цибуля-порей
  • Морква – 0, 5 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Зелень, листя салату, зелену цибулю – по 2 пучка
  • Помідори – 2 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Дайкон (редис) – 300 г.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Шпинат – 250 г.
  • Лимон – 0, 5 шт.

Бакалія і алкоголь:

  • Паста – 400 г.
  • Рис – 3 ст. л.
  • Панірувальні сухарі – 1 ст. л.
  • Гірчиця, мед, паприка

Понеділок

Салат зі шпинатом, яйцем і сиром

7 вечерь
Салат з шпинатом, яйцем і сиром © Depositphotos

Інгредієнти:

  • Шпинат – 250 г.
  • Сир (моцарела, сулугуні або інший на вибір не надто солоний) – 200 грам
  • Яйця “сільські” – 4 шт.
  • Сметана магазинна – 3 ст. л.
  • Сік лимона – 2-4 ч. л. за смаком
  • Крупна нейодована сіль – за смаком
  • Мелений чорний перець – за смаком

Приготування:

Промити шпинат і обсушити. Порвати руками і викласти в блюдо.

Зварити яйця круто або зробити яйце-пашот.

Нарізати сир та яйця кубиками, полити соком лимона, покласти сметану, посолити і поперчити за смаком.

Дати настоятися.

Вівторок

Юшка з форелі

 7 ужинов
Уха из форели

Інгредієнти:

  • 200 г форелі
  • 2 шт. картоплі
  • 1 цибулина
  • 0, 5 морква
  • Жменя пшона
  • Кріп, зелена цибуля, петрушка
  • Чорний перець, сіль.

Приготування:

У киплячу воду покласти шматочки форелі і варити, знімаючи піну.

Кинути в бульйон цілу очищену цибулину.

Кубиками нарізати картоплю, покласти в каструлю, посолити і поперчити, всипати пшоно.

Варити суп 10 хвилин, помішуючи.

Заправити нарізаними цибулею та морквою. Варити ще 2 хвилини.

Вимкнути суп, додати зелень і залишити настоятися 15 хвилин.

Середа

Запечені свинячі реберця

 7 ужинов
Запеченные свиные ребрышки

Інгредієнти:

  • Реберця свинячі – 400 г.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Чорний перець

Приготування:

Реберця нарізати, помити і видалити вологу.

Обмазати маринадом, посипати перцем і залишити в холодильнику на 3 години.

Запікати у фользі або рукаві при температурі 180 градусів хвилин 40, потім відкрити реберця і запікати ще хвилин 20 при температурі 200 градусів.

Четвер

Салат з дайкона з огірком і сметаною

 7 ужинов
Салат из дайкона с огурцом и сметаной

Інгредієнти:

  • Редис дайкон – 300 г
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Цибуля зелена – пару гілочок
  • Сметана 15% – 2 ст.мл.
  • Сіль – за смаком

Приготування:

Почистити редис від шкірки і натерти на крупній тертці.

Огірок нарізати брусочками або натерти на крупній тертці, зелену цибулю подрібнити.

Заправити сметаною, посолити і додати зелень за бажанням.

П’ятниця

Паста Карбонара

 7 ужинов
паста Карбонара

Інгредієнти:

  • Спагеті – 400 гр.
  • Бекон – 300 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Олія оливкова – 1 ст.л.
  • Вершки – 300 мл.
  • Пармезан – 100 гр
  • Яйця – 4 шт.
  • Перець чорний мелений, сіль – за смаком

Приготування:

Зварити пасту аль-денте (на хвилину менше, ніж написано на упаковці).

Розтопити вершкове масло на сковороді і обсмажити подрібнені цибулю з беконом.

Збити в окремому посуді жовтки, вершки і пармезан. Посолити і поперчити суміш.

Змішати пасту з цибулею і беконом, влити суміш з вершків і жовтків. Посипати пармезаном.

Субота

Овочевий суп з рисом

 7 ужинов
Овощной суп с рисом

Інгредієнти:

  • Помідори – 2 шт,
  • Болгарський перець – 1 шт,
  • Рис – 2,5-3 ст. л.,
  • Цибуля ріпчаста – 1 середня штука,
  • Вода або овочевий бульйон – 1,5 літра,
  • зелень петрушки,
  • Рослинна олія – 1-2 ст. л.,
  • Паприка (мелена) – 0,5 ч. л., сіль, перець

Приготування:

Почистити і дрібно нарізати цибулю.

Бланшувати помідори (опустити в окріп на хвилину і зняти шкірку) і нарізати разом з перцем і петрушкою.

Промити рис.

Обсмажити на олії цибулю, потім додати петрушку і помідори. В кінці додати перець.

Влити в каструлю бульйон або гарячу воду, дати закипіти і всипати рис.

Варити на слабкому вогні близько 15 хвилин, помішуючи.

Додати паприку, сіль і перець.

Дати настоятися 10 хвилин.

При подачі посипати рубаною свіжої петрушкою.

Неділя

Фаршировані печериці

 7 ужинов
Фаршированные шампиньоны

Інгредієнти:

  • Печериці великі – 12 шт.
  • Цибуля порей (біла частина) або ріпчаста – 1 шт.
  • Сир – 150-180 г,
  • Панірувальні сухарі або хлібні крихти – 1 ст. л. (без гірки),
  • Сіль, мелений перець

Приготування:

Помити і обсушити печериці, видалити ніжки. Посолити капелюшки всередині.

Для начинки нарізати цибулю і ніжки грибів, потерти сир.

Лук обсмажити на сковороді, додати ніжки печериць, посолити і поперчити, додати панірувальні сухарі.

Гриби змішати з половиною сиру.

Начинити печериці і посипати зверху сиром.

Запікати при 190-200 ° С близько 12 хвилин.

Джерело: tochka.net