Кириленко пропонує встановити в Пирогові пам’ятники вождям комунізму

20 Травня 2015 15:00
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

Міністерство культури ініціювало створення Музею тоталітаризму. На його теріторію мають бути перенесені демонтовані пам’ятники діячам партійних та репресивних органів СРСР, повідомив Міністр культури В’ячеслав Кириленко.

Демонтаж таких пам’ятників буде відбуватися у зв’язку з набуттям чинності Закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки». Закон зобов’язує місцеві органи влади демонтувати пам’ятники особам, причетним до організації та здійснення Голодомору 1932-1933 років в Україні, політичних репресій, особам, які займали керівні посади у комуністичній партії, вищих органах влади та управління СРСР, УРСР, інших радянських республік, працівникам радянських органів державної безпеки тощо.

Над концепцією музею зараз працює робоча група з фахівців та представників громадських об’єднань. В’ячеслав Кириленко пропонує розмістити його на території Пирогова. «Національний музей побуту і архітектури вже готовий надати території для розміщення пам’ятників Леніну та іншим радянським провідникам, які будуть демонтовані відповідно до Закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки», – заявив Міністр культури.

Джерело: Cultprostir