На благодійному арт-аукціоні зібрали 10 мільйонів на медичне обладнання

26 Травня 2015 11:00
На фото картина Анатолія Криволапа «Вечір біля Канева»

На фото картина Анатолія Криволапа «Вечір біля Канева»

На минулому тижні відбувся благодійний аукціон «Мистецтво заради життя», організований спільно «Мистецьким Арсеналом» та благодійним фондом Бориса Ложкіна. Його мета полягала у зборі коштів на придбання УЗД-апарату для Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії. Перед початком аукціону, на однойменній виставці, директорка «Мистецького Арсеналу» Наталія Заболотна розповіла Cultprostir про сподівання зібрати 9 мільйонів гривень, яких би вистачило для реалізації проекту.

Як повідомив аукціонний дім «Золотое сечение», загальна сума отриманих під час торгів коштів склала 10 207 000 гривень. Найдорожчими стали роботи Анатолія Криволапа, Олександра Ройтбурда, Віктора Сидоренка, Олега Тістола, Іллі Ісупова, Максима Мамсікова. Так, картина Анатолія Криволапа «Вечір біля Канева» пішла з молока за 28 000 доларів.

«Ми задоволені чудовим результатом аукціону та співпрацею з фондом Бориса Ложкіна, все було організовано на високому професійному рівні. Маємо надію, що зібрані кошти принесуть велику користь у вигляді купівлі дорогого обладнання в медичний центр дитячої кардіології. Ми сподіваємося, що нові обличчя, яких було багато серед покупців цього аукціону, глибше зацікавляться мистецтвом і стануть у майбутньому колекціонерами, що неодмінно дасть потрібний поштовх для розвитку арт-ринку України», − прокоментував Cultprostir директор аукціонного дому «Золотое сечение» Михайло Василенко.

Джерело: Cultprostir