На усіх столичних пляжах встановлять вишки з рятувальниками

22 Травня 2015 17:00
 kievcity.gov.ua

kievcity.gov.ua

Цього року на кожному столичному пляжі будуть встановлені спеціальні оглядові вишки, на яких перебувають рятувальники.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час навчань з рятування людей на водних об’єктах 20 травня, повідомляєсайт міської влади.

Також, за словами міського голови, до патрулювання пляжів під час купального сезону будуть залучені волонтери.

“Кожен рік, на жаль, мають місце нещасні випадки на воді. І ми дуже сподіваємось, що цього року не виникне надзвичайних ситуацій на київських пляжах”, – зазначив Кличко.

Він розповів, що наразі в місті завершується підготовка 11 міських централізованих пляжів.

“Мені сказали, що рятувальні служби на 100% готові до роботи. Я дав завдання підготувати всі пляжі – щоби вони були прибрані і належно облаштовані. Кабінки для перевдягання, туалети, сміттєві баки – все повинно бути максимально підготовленим і чистим”, – наголосив Кличко.

Мер зазначив, що чисті пляжі – це насамперед відповідальність КП “Плесо”, однак і кожен голова районної адміністрації повинен контролювати стан підготовки зон відпочинку.

“Ви повинні подбати про достатню кількість туалетів і урн у місцях відпочинку. Інакше у відпочивальників не буде іншого виходу, як залишати сміття просто неба. Треба поставити достатню кількість сміттєвих баків і вивозити сміття потрібно щоденно”, – сказав Кличко.

Він нагадав, що робив зауваження очільнику Дніпровського району з цього приводу.

“Якщо сміття не вивозити – біля баків за кілька днів з’являється звалище. Тому своєчасний вивіз сміття – це теж ваша відповідальність!” – підсумував Кличко, звертаючись до голів районів.