На вулиці Хмельницького виходить стріт-арт тролейбус

16 Травня 2015 10:00
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

«Мистецький тролейбус» вирушить у свій перший рейс 15 травня о 16:00. Це звичайний рейсовий тролейбус віком понад 30 років, що став об’єктом мистецтва: зовні і зсередини його розмалював стріт-артист із Севастополя Михайло Коробков. У транспортному засобі встановлений GPS-передавач, щоб бажаючі на ньому прокататися могли відстежити його переміщення містом, а також точка безкоштовного Wi-Fi доступу. Тролейбус буде не тільки арт-об’єктом, але і місцем проведення різноманітних культурних заходів, міні-концертів, фотовиставок тощо.

Проект здійснили адміністрація хмельницького тролейбусного парку і керівництво фестивалю Respublica, одним з напрямків діяльності якого є створення масштабних стріт-арт творів – в основному на стінах багатоквартирних будинків.

У день презентації «Мистецький тролейбус» буде ходити за маршрутом до глибокої ночі. Організатор фестивалю Respublica Андрій Зоїн розповів Cultprostir: «Спочатку ми покатаємо в ньому представників ЗМІ та влади (управління культури, молоді та спорту), бо багато хто з них давно не їздили тролейбусом, а в таких гарних, як наш – взагалі ніколи. Потім ми будемо катати всіх наших друзів і просто бажаючих, а щоб пасажирам було не нудно, я і Сеня Присяжний (вокаліст гурту «Мотор’ролла») будемо крутити свіжу добірку музики, спеціально підібрану для катання в тролейбусі. Також по дорозі відбудеться невеликий концерт вуличного духового оркестру та кілька спонтанних виступів пасажирів – тих, хто захоче порадувати інших своїм співом».

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

Нагадаємо, фестиваль Respublica недавно став українським «першопроходцем» в онлайн-проекті Google Street Art: на сайті проекту з’явилися фото 18 масштабних стріт-арт робіт, створених у Кам’янці-Подільському художниками із декількох країн.

Джерело: Cultprostir