Національний банк України запрошує на екскурсії до Музею грошей

20 Травня 2015 14:00
impo.ubs.gov.ua

impo.ubs.gov.ua

Національний банк України запровадив відкритий он-лайн запис на екскурсії до Музею грошей, адже за час його роботи  –  з 2004 року до 2015 року відвідання музею було обмеженим. Музей грошей заснований 24 березня 2004 року, його фонди, що активно формувалися від початку 80-х років минулого століття, на сьогоднішній день налічують понад 13 тисяч одиниць, серед яких нумізматика і боністика становлять більш ніж 8 тисяч. Також до уваги відвідувачів представлена повна колекція пам’ятних монет України, випущених в обіг Національним банком України. Про це повідомили в прес-центрі НБУ.

За словами директора Музею грошей Наталії Гордієнко, Музей грошей Національного банку України – єдина музейна установа держави,  яка  представляє  в себе повну колекцію ювілейних і пам’ятних монет України. “Музей грошей завжди прагнув бути максимально відкритим для відвідувачів. За час свого існування він  прийняв понад 16 тисяч школярів, студентів  коледжів і вищих навчальних закладів, службовців і дипломатів, військових, пенсіонерів та інвалідів”, – сказала вона та відзначила, що “в багатьох навчальних закладах України з’явилася гарна традиція: кожен новий навчальний рік   відвідувати наш музей”.

Наталія Гордієнко повідомила, що раніше Музей грошей могли відвідати тільки організовані групи, але з квітня цього року запроваджена нова форма відвідування музею – реєстрація відвідувачів на сайті Національного банку. Відтепер кожен бажаючий може вибрати для себе зручний день і самостійно записатися на екскурсію для ознайомлення з експозицією Музею грошей, що присвячена грошовому обігу в Україні з давніх часів і до сьогодні. На її матеріалах можна простежити історію гривні від лічильно-вагової одиниці ІХ ст. та  грошової у вигляді срібного зливка ХІ – ХІІІ ст. до перших  гривень Української Народної Республіки (1917 – 1920 рр.) і  сучасних грошей.

Джерело: Хрещатик