Погруддя Василю Симоненку відкрили в університеті Тараса Шевченка

22 Травня 2015 19:00
pressa.univ.kiev.ua

pressa.univ.kiev.ua

20 травня 2015 року у внутрішньому дворику Червоного корпусу КНУ імені Тараса Шевченка відбулися урочистості з нагоди відкриття погруддя Василю Симоненку. Про це повідомили у КНУ імені Тараса Шевченка.

За словами Ректора КНУ Леоніда Губерського, символічно, що пам’ятник відомому українському поету Василю Симоненку відкрито в Шевченковому університеті, адже він тут навчався, а у 1957 році блискуче закінчив факультет журналістики.

Леонід Васильович, подякував президенту МАН України Станіславу Довгому, скульптору Олександру Рачковському за втілення спільного задуму і зазначив: «Відкриттям погруддя Василю Симоненку ми започатковуємо створення Алеї пам’яті», в якій знайдуть своє місце й інші видатні випускники університету.

На відкриття погруддя свого друга і однодумця, з яким разом навчалися, жили і товаришували прийшли тепер вже класики української літератури Борис Олійник, Дмитро Павличко, Іван Драч. Їхні спогади перенесли слухачів у світ думок і мрій того покоління, яке тепер знають як «шістдесятників». Звучали поезії.

Джерело: Хрещатик