Школи вперше обрали підручники

15 Травня 2015 11:00
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

13 травня Міністерство освіти і науки України в онлайн-режимі розкрило результати конкурсу підручників для 4-х і 7-х класів, які вперше обирали школи.

Такий механізм відбору має забезпечити кращі підручники для дітей і прозорість відбору, вважає Юрій Кононенко, директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН. Цей пілотний, експериментальний проект є необхідним кроком в українській освіті, заявив Олександр Афонін, президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів. «Сподіваємося, що врешті-решт влада зможе вишукати кошти, аби в цьому році було забезпечено видання підручників для дітей 4-х і 7-х класів. Тоді всі книги, які були обрані вчителями, будуть запропоновані видавництвам, що представляли ці підручники, для видруку за певного розміру державної дотації», – зазначив він.

Результати конкурсу зведені у форматі двох таблиць – окремо для 4-го та 7-го класів. Обидва звіти містять результати вибору по кожній школі, яка взяла участь в конкурсі підручників. Всі результати конкурсного відбору підручників були нотаріально завірені та оприлюднені на сайті Міністерства освіти і науки. Триває підрахунок паперових форм з мокрою печаткою, які школи надсилали разом із електронним відбором підручників.

Оприлюднення результатів конкурсу підручників відбувалося в режимі онлайн-трансляції у присутності представників МОН, Центру освітніх комунікацій, Інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОН України, Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, а також представників ЗМІ та громадськості.

Джерело: Cultprostir