Студенти влаштували “Сушку” в парку Кіото

23 Травня 2015 23:00

Мешканці та гості столиці могли оглянути незвичну фотовиставку «Сушка КНТЕУ – 2015», яка пройшла у парку Кіото Деснянського району. Фотографії, зроблені студентами Київського національного торговельно-економічного університету протягом року, розмістилися просто неба: їх було прищеплено до натягнутих між деревами мотузок. Про це повідомили в Деснянській РДА.

– Ідея «Сушки» виникла невипадково. На фотовиставці представлені роботи студентів вишу з різної тематики. На них зафіксовані найкращі миті нашого життя, передано людські емоції, відображено красу рідного міста, району. Сьогодні кожний з нас має можливість фотографувати. Але часто фотографії зберігаються лише у комп’ютерах і будь-яка технічна несправність може позбавити людей згадки про яскраву подію у їх житті. На нашій фотовиставці фотографії начебто сушаться після проявлення. Таким чином ми нагадуємо про те, що фото повинні друкуватися і зберігатися на згадку у фотоальбомах також, – говорить одна з організаторів фотовиставки, студентка 2-го курсу факультету економіки, права та менеджменту Марія Бережна.

За три роки існування фотовиставка об’єднала фотографів різного рівня – від аматорів до професіоналів. Цього року свої роботи на фотовиставці представили і студенти Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенка-Карого. Один з учасників фотовиставки – студент вишу, майбутній кінооператор Ігор Воронін. Від фотографій Ігоря просто неможливо відійти, адже вони – про нас.

– На фотовиставку запросив друг. Сьогодні тут представлено більше тридцяти моїх знімків. Зроблені вони любительською камерою. Найбільше люблю робити портретні знімки та пейзажі. Захопився фотографією три роки тому, – говорить Ігор.

Серед відвідувачів фотовиставки і ректор Київського національного торговельно-економічного університету Анатолій Мазаракі, викладачі, студенти вишу, які з зацікавленістю розглядають фотографії, прикріплюючи листочки із зображеними на них сердечками до фотографій, які сподобалися найбільше.

– Сьогодні без мистецтва фотографії вже неможливо уявити сучасний світ. Фотооб’єктив стає свідком різних подій нашого життя. Радію, що студенти нашого вузу – обдаровані юнаки та дівчата в різних галузях. Дивлячись на знімки студентів, радієш за їх погляд на життя, – говорить студент Київського національного торговельно-економічного університету Олександр Моргун.

Між розглядуванням фотографій – спілкування, обмін враженнями та музика у виконанні випускника Київського національного університету театру, кіно і телебачення, актора, гітариста, співака та автора пісень Едгара Вінницького (ім’я та прізвище справжні). Сьогодні Едгар заповнює музичні паузи на фотовиставці та виступає на прохання друзів з КНТЕУ.

– Вперше побачив гітару років в п’ять. Тоді вона захопила моє уявлення, але почав освоювати музичний інструмент лише чотири роки тому. Зараз переспівую пісні відомих груп, виконавців, пишу власні пісні, – говорить Едгар.

На закінчення фотовиставки – майстер-класи від відомих українських фотографів, адже досконалості немає меж.

Джерело: Хрещатик