У Києві розробили концепцію розвитку міського простору “Комфортне місто”

20 Травня 2015 12:00
comments.ua

comments.ua

Департамент містобудування та архітектури розробив Концепцію комплексного впорядкування міського простору “Комфортне місто”.

Відповідний проект рішення Київради оприлюдено на сайті Київської адміністрації для отримання зауважень та пропозицій громадян.

За словами заступника директора Департаменту Андрія Вавриша, концепція має на меті створити максимально зручне і комфортне середовище для перебування людей.

“Останнім часом ми намагалися вирішувати кожну проблемо окремо, проте з  затвердженням Концепції, буде запроваджено системний підхід до розвитку міста з урахуванням інтересів усіх жителів”, – зазначив чиновник.

 Зокрема, концепція націлена на поліпшення безпеки та мобільності в місті, розвиток зон відпочинку за принципами універсального дизайну, впорядкування зовнішньої реклами та розміщення тимчасових споруд.

“Столиця має розвиватися за принципами стійкості та економічної доцільності. Планується, що громада та бізнес будуть максимально залучені до формування міського середовища”, – зазначає Вавриш.

Концепція комплексного впорядкування міського простору м. Києва включає в себе проект рішення КМР, саму концепцію з додатками та Довідник, який на замовлення Департаменту містобудування та архітектури розроблено проектним інститутом “МіськЦивільПроект”.

Ознайомитися з матеріалами довідника з облаштування міського простору Києва можна на сайті Департаменту містобудування та архітектури.