У Києві стартував Міжнародний фестиваль документального авторського кіно

1 Травня 2015 15:00
tochek.net

tochek.net

У Культурно-мистецькому центрі Києво-Могилянської академії вчора, 17 квітня стартувавМіжнародний Фестиваль Документального Авторського Кіно – Ukraine : International Documentary Festival 2015. Тема фестивалю — досвід змін, особистих та суспільних. Програма висвітлює нові підходи до критичних ситуацій, реформи та пошук вдалих рішень у суспільному житті країн, досвід розвитку і достойного  життя в неідеальних умовах.

«Авторське документальне кіно дозволяє формат обговорення теми, поради, підтримки у критичній ситуації. Фільми режисерів з різних країн світу про способи жити у карколомні часи, ставитись до змін та приймати участь у трансформаціях суспільства – ресурс для молоді України, яка є наступним поколінням реформаторів країни», –  розповіла Cultprostir Анна Коришова, продюсер фестивалю авторського документального кіно та президент фонду «Мистецтво, культура та наука», Нідерланди / Україна.

Програма показів фестивалю у КМЦ НаУКМа складається з кількох тематичних частин, а фільми відібрані серед найкращих стрічок фестивалю IDFA. 13 з них – прем’єри 2014 року.

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

«Документальні фільми допомогають подивитися на критичні ситуації у суспільстві зі сторони. Сконструювавши певне бачення, ми маємо змогу оцінити сьогоднішні події і вирішити, що саме ми хочемо змінювати. Я маю надію, що завдяки нашому фестивалю молодь побачить досвід змін різних країн і зможе самостійно долучитися до впровадження реформ, на які так чекає Україна», – прокоментувала Cultprostir Ольга Єрмак, співорганізатор фестивалю та керівник кіноклубу Києво-Могилянської академії.

Джерело: Cultprostir