У передмістях Києва знижують ціни на житло

18 Травня 2015 21:00

Останнім часом популярність житла в передмістях столиці зростає, а за нею підтягуються й ціни. Вартість квартири в Ірпені, Борисполі, Вишневому вже не багатьом менше цін на новобудови в бюджетних районах Києва.

dr.ck.ua

dr.ck.ua

Тим не менш, в травні відзначається невелике зниження цін у національній валюті на приміські новобудови, – констатує domik.ua.

Наприклад, компанія “Профрембуд” у двох своїх комплексах знизила вартість квартир на 20-25%. Якщо раніше в “Смарагдовому місті”, що в Нових Петрівцях, ціна квадратного метра досягала 12 000 грн, то зараз – 9000 грн. Скинули ціну і на невидові квартири вишгородського ЖК “Чотири карата” – з 12 500 до 10 000 грн.

З одного боку, зниження цін у гривні – не є чимось новим на ринку в 2015 року. Зменшення вартості квартир за допомогою акцій і знижок здійснювалося і упродовж всього квітня. З іншого боку, вперше відзначається офіційна зміна прайсової вартості, замість тимчасових пропозиції акційних умов.

Що це – початок нового тренду на ринку первинної нерухомості? Цілком можливо. Втім, Domik.ua допускає, що забудовник, спостерігаючи зростаючий інтерес до заміської нерухомості на тлі нестабільного курсу гривні, завищив цінники “із запасом” і зараз знижує їх до рівня платоспроможного попиту.