У столичному зоопарку ввели електронні квитки

24 Травня 2015 14:00
pravdatyt.com

pravdatyt.com

Днями під час засідання постійної комісії Київради з питань екологічної політики заслухали інформацію директора КП «Київський зоологічний парк» Кирила Трантіна щодо впровадження системи електронного квитка у зоологічному парку. Адже це питання назріло вже давно… І нарешті його вирішено, пише “Хрещатик”.

Раніше у Київському зоопарку працювала корупційна схема: на квитку була зазначена одна ціна його вартості, а насправді він продавався відвідувачам зоологічного парку за іншою, значно вищою ціною. Було практично неможливо проконтролювати дійсну кількість проданих перепусток. До того ж, з’являлося багато інформації, що кошти з продажу квитків витрачаються невідомо на які цілі. Про це розповів «Хрещатику» голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики Руслан Андрійко.
«Минулого року було виїзне засідання нашої комісії до зоопарку, і ми звернули увагу його керівництва на те, що є проблема з пропускною системою продажу квитків,— сказав пан Андрійко.— Ми з цим питанням звернулися до мера Києва Віталія Кличка, до голови бюджетної комісії для того, щоби виділили кошти для впровадження електронної пропускної системи».
За його словами, нова система дасть змогу контролювати кількість проданих квитків та усунути значну кількість порушень, яких раніше припускалися під час їх продажу. Однак, як зазначив Руслан Андрійко, це не перша спроба введення системи електронного квитка. Такі спроби були й раніше — за часів минулого керівництва зоопарку. «Тоді електронна пропускна система пропрацювала місяць і з незрозумілих причин зламалася. Можливо, отримані кошти витрачались неналежним чином і це було вигідно тим людям, які були зацікавлені у корупції»,— припускає депутат Андрійко.
Втім, цього разу все обійшлося без казусів, і система вже працює від травня цього року. Також пан Трантін зауважив: «У результаті введення системи контролю кількість відвідувачів до зоологічного парку збільшиться на 5-7 %. А відтак і його прибутки зростуть. Мінімум — на мільйон гривень, а то й на декілька мільйонів».

Джерело: Хрещатик