Відкривається виставка про пошук ідентичності художника

14 Травня 2015 12:00
cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

14 травня у галереї «Лавра» відкриється проект Євгена Самборського «Запитання. Спроба діалогу. Ще щось важливе», ініційований фундацією Mironova Foundation та Тетяною Міроновою. Він торкнеться питань пошуку ідентичності митця, його місця у сучасному суспільстві. Куратором проекту виступив Райнальд Шумахер, який спеціально приїхав в Україні для співпраці з Євгеном Самборським.

Проект складається з трьох самодостатніх частин. Перша, «Запитання», створена як транспаранти для мітингів та демонстрацій.  Друга, «Спроба діалогу», торкається взаємодії художників та мистецьких інституцій. Третя, «Ще щось важливе», представляє глядачеві серію присвят «Невідомим Митцям», які  були змушені відмовитися від своєї мрії через необхідність заробляти на життя.

«Проект Євгена Самборського «Запитання. Спроба діалогу. Ще щось важливе» наразі є надзвичайно актуальний. Питання, які він піднімає в рамках виставки, зараз дуже на часі. Самборський намагається якнайглибше дослідити взаємозв’язки всередині культурно-мистецької спільноти, труднощі, з якими зіштовхується будь-який митець на початку свого шляху, та справді розпочати діалог про ці важливі речі», − прокоментувала для Cultprostir Тетяна Міронова, директор галереї «Лавра», засновник Mironova Foundatoin.

Джерело: Сultprostir