Який вигляд мають дивовижні київські сходи – “вишиванка”

10 Травня 2015 14:20
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

На Оболонській набережній, біля будинку №15, з’явився новий арт-об’єкт. Місцеві жителі розмалювали сходи, які ведуть до Дніпра, і тепер на сходинках зображені величезні вишиті троянди червоного кольору з зеленим листям.

Правда, спочатку квіти були сині, так як по випадковості закупили не ту фарбу, але незабаром її перефарбували. Над створенням трафарету малюнка художниця працювала кілька днів.

“Він складається більш ніж з 300 деталей. Розмальовували 7 осіб, впоралися за три години. Надалі малюнок планують домалювати люмінесцентною фарбою, яка світиться вночі. Правда, грошей на неї ще на знайшли, потрібно близько 3-4 тис. грн”, – розповідає координатор проекту Наталія Манюк.

Неподалік від сходів висадили близько сотні кущів троянд. За словами Манюк, художники розмалюють ще одну драбину, яка знаходиться неподалік. А до початку літа активісти викладуть мозаїкою величезну карту України, де кожна область буде відзначена “своїм” кольором.

У парку “Наталка” з’явиться народна алея, де своє ім’я зможе увічнити кожен охочий. Для цього потрібно облагородити частину парку.

Джерело: Сегодня