Замах на депутата Київради – реакція на його професійну діяльність

12 Травня 2015 10:34
tomenko.ua

tomenko.ua

Народний депутат України Микола Томенко звернувся до Міністерства внутрішніх справ з проханням взяти під контроль розслідування справи щодо можливого замаху на депутата Київради Олександра Федоренка.

Як відомо, 11 травня на невідомі кинули бойову гранату РГД -5 на подвір’я будинку матері депутата О. Федоренка в м. Васильків, яка розірвалася біля огорожі, металева конструкція якої убезпечила від поранень людей, що перебували за 15 м від місця вибуху. За фактом замаху відкрито кримінальне провадження.

«Цілком очевидно, що цей інцидент пов’язаний з професійною діяльністю депутата Київради, який нещодавно очолив Тимчасову контрольну комісію з питань контролю за діяльністю виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) та комунальних підприємств у сфері розміщення реклами в м. Києві. Адже загальновідомо, що в Києві діє корупційна модель на ринку зовнішньої реклами, де значна кількість рекламних носіїв «кришується» місцевими чиновниками чи правоохоронцями, через що не сплачуються відповідні внески до київського бюджету», – зауважує М. Томенко.

Крім того, нагадує народний депутат, Олександр Федоренко як представник Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» в м. Києві активно займався недопущенням спроб приватизації закладів гуманітарної сфери (зокрема, бібліотек), повернення київській громаді приватизованого стадіону «Старт» тощо.