Дайвери допомогли Дніпру стати чистішим

21 Червня 2015 23:05
ukrfoto.net

ukrfoto.net

На території столичного «Золотого» пляжу в Гідропарку близько 30 професійних водолазів з кількох дайвінг-клубів діставалися дна Дніпра, щоби прибрати звідти велику кількість сміття, що з’являється там постійно. Про це пише газета “Хрещатик”.

Також в акції взяли участь члени молодіжної скаутської організації «Оріяна», майстер якої Наталя Нестереня є відомим в Україні дайвером. Їх підтримали працівники комунального підприємства «Плесо» з охорони, утримання та експлуатації земель водного фонду Києва. Всіх їх об’єднала одна мета: донести до громадськості те, що навколишній світ треба берегти й тримати в чистоті.
Як зазначив представник клубу «Атлантида» НТУУ «КПІ» Олексій Аристов, в їхній просвітницькій роботі з громадянами велику користь приносять ЗМІ. Адже медіа — ефективний засіб поширення інформації. «У нас великі проблеми з екологією, тому ми хочемо навчити людей не смітити»,— запевняє пан Аристов.
З дна Дніпра водолази частіше за все діставали автомобільні покришки й колеса. Окрім цього було знайдено чимало металобрухту. «Ми сподіваємось зібрати близько 200 кг сміття,— зазначив президент дайвінг-клубу «Апнос» Андрій Лагутін.— Наш клуб уже понад 10 років проводить такі акції. Рекорд був півтори тонни зібраного непотребу». Пан Лагутін запевняє, що коли кожен киянин, приїжджаючи на відпочинок, збиратиме потроху сміття, то через рік-півтора Київ стане чистішим.
Цікаво було спостерігати, як драйвери одягають чудернацькі костюми, перетворюючись на персонажів з фантастичного фільму, й зникають під водою. А потім виринають звідти, тримаючи в руках усілякий непотріб. Цим вони запобігають травмуванню любителів поплавати, а тим більше попірнати.
Міжнародний день очистки водойм проводиться щороку в перші вихідні червня (в країнах СНД). У Європі ж водойми очищують на початку осені. Професійні дайвінг-клуби добровільно приїжджають до водоймищ, адже хочуть зробити свій вклад у відновлення навколишнього середовища