Хто в Києві повинен ремонтувати підземні переходи

15 Червня 2015 11:48
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Інвестори не впоралися з ремонтом

У Києві більшість підземних переходів знаходяться в жалюгідному стані. Наприклад, у тунелі поруч з будинком на вул. Борщагівській, 143, щаблі повністю провалилися, проміжні решітки теж. Правда чекати швидкого ремонту поки не доводиться: переходи зараз тільки передають на баланс для обслуговування в “Київблагоустрій”.

Технічний і санітарний стан підземних пішохідних переходів дійсно залишає бажати кращого. Щенедавно переходи перебували на балансі районних КП ДЕО, але інвестори, які взяли на себезобов’язання підтримувати їх у належному стані та своєчасно ремонтувати, не впоралися з цим завданням. Тому міська влада пішла іншим шляхом: згідно з розпорядженням КМДА №381 “Про передачу основних засобів комунальної власності територіальної громади у м.Києві“,передбачається передача всіх підземних пішохідних переходів на баланс КП “Київблагоустрій”, – розповів Дмитро Білоцерківець, директор департаменту благоустрою КМДА.

Чиновник зазначив, що процес передачі тільки почався. Розраховуємо, що він завершиться вже влипні цього року. Тоді відразу ж вживемо заходів по ремонту та облагородження підземних переходів, які знаходяться в жалюгідному стані“, – зазначив Білоцерківець.

 

Джерело: Сегодня