Із вулиці Сагайдачного зроблять пішохідний бульвар

5 Червня 2015 11:04
eveningkiev.com

eveningkiev.com

Переможця конкурсу на впорядкування Контрактової площі визначили минулих вихідних на фестивалі міських проектів. Перемогла команда з 10 київських архітекторів із проектом “Гостина Подолу”.

Учасники мали запропонувати ідеї київського публічного простору з мінімальним втручанням у середовище.

— Основною відмінністю нашої ідеї стала простота, — розповідає 33-річна Олена Орап, одна з авторів проекту. — Спочатку з площі приберуть паркани навколо газонів, встановлять тимчасове освітлення, влаштують велопарковки. На першому етапі проїжджу частину вулиці Сагайдачного звільнять від руху приватного транспорту. На вихідних — також біля Києво-­Могилянської академії. Потім — взагалі від будь-якого.

Із вул. Сагайдачного зроблять пішохідний бульвар.

— Уже на останніх етапах запланували оновити простір внутрішнього двору Подільського пасажу. Також — облаштувати площу біля церкви Богородиці Пирогощі, — розповідає переможець 31-річний Єгор Штефан. — Наприкінці оновимо Контрактовий сад, сквер навколо пам’ятника Сагайдачному й Гостиний двір.

Департамент архітектури залучить переможців до розробки проекту Контрактової площі. Його потім обговорять із киянами. Терміни втілення не називають.

Загалом на конкурс подали 14 проектів із Києва, Львова та Харкова.