Київ зберіг пільги на проїзд у метро всупереч рішенню Кабміну

2 Червня 2015 10:05
podrobnosti.ua

podrobnosti.ua

Депутати Київради зберегли право безкоштовного проїзду у громадському транспорті для низки пільгових категорій пасажирів всупереч рішенню Кабінету міністрів, який скасував їх покриття з 1 червня, повідомляє УНН. Згідно із повідомленням прес-служби, таке рішення депутати Київради ухвалили на пленарному засіданні ще 28 травня. Депутати зберегли право безкоштовного проїзду у громадському транспорті для низки пільгових категорій пасажирів.

Також, надається право на безкоштовний проїзд взятим на облік в Києві особам, внутрішньо переміщеним з тимчасово окупованих територій, зони АТО і населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення (приблизно 40 тис. громадян).

“Незважаючи на постанову Кабінету міністрів, згідно з якою з 1 червня скасовуються пільги на проїзд багатьом категоріям населення, київська влада бере на себе зобов’язання зберегти ці пільги для киян-пільговиків: пенсіонерів, інвалідів ІІІ групи, учасників війни, членів сім’ї ветеранів війни, громадян, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і трудові заслуги, осіб, які доглядають за інвалідами. Крім того, пільги залишаються в учнів загальноосвітніх шкіл, батьків багатодітних сімей, соціальних працівників, патронажних сестер (356,7 тис. осіб)”, — йшлося у повідомленні.

Так, до 1 січня 2016 р. користуватися пільгами в наземному транспорті можна на підставі посвідчення, проте вже з січня 2016 р. — за “Карткою киянина”.

У метрополітені — до 1 липня — за посвідченнями, з липня — за “Карткою киянина”.

 

Джерело: Хрещатик