Київрада надала статусу скверу ділянці біля метро “Осокорки”

12 Червня 2015 09:37
kyiok.com.ua

kyiok.com.ua

Київради надала статусу скверу земельній ділянці біля станції метро “Осокорки”, де планували збудувати торговий центр, у зв’язку з чим ви никали сутички з місцевими мешканцями.

За прийняття відповідного рішення на засіданні 11 червня проголосували 76 депутатів, повідомляє прес-служба міськради.
Земельна ділянка має загальну площу 0,6247 га. Зазначено, що реалізація проекту рішення здійснюється в межах бюджетного фінансування КО “Київзеленбуд”.

Як відомо, протести проти  будівництва двоповерхового торгового центру на зеленій зоні біля метро “Осокорки” тривали ще з червня минулого року.

Увечері 19 травня на Осокорках виник черговий – четвертий – конфлікт між місцевими мешканцями і представниками забудовника.

За даними ЗМІ, за будівництвом на Осокорках у Києві стоїть компанія, серед засновників якої є діючий депутат Київради від “УДАР” Сергій Котвицький.

На засіданні Київради 21 травня мер Києва Віталій Кличко звернувся до депутата Сергія Котвицького з закликом скласти депутатський мандат.

У відповідь Котвицький заявив, що не має стосунку до компанії, яка встановила паркан біля метро “Осокорки”, але назвав це будівництво повністю законним.

У свою чергу компанія-забудовник запевнила, що оскаржуватиме в суді рішення Київради про розірвання договору оренди, якщо воно буде прийняте. Також компанія має намір судитися з киянами, які ламали паркан на будівництві.

Згодом компанія погодилась на розірвання договору оренди за умови виплати компенсації за проведені роботи або надання нової ділянки під будівництво.

Водночас Кличко пообіцяв забезпечити юридичну допомогу мешканцям, якщо проти них позиватиметься скандальний забудовник з Осокорків.