На “Трипільскому колі” пропагуватимуть здоровий спосіб життя та привернуть увагу до екопроблем

23 Червня 2015 10:14
gazeta.ua

gazeta.ua

– Надихає, коли бачиш абсолютно тверезу молодь, яка відплясує під твої пісні, а в тебе стереотип, що без алкоголю це неможливо, – каже лідер київського рок-гурту “Mad Heads” Вадим Красноокий.

Його гурт втретє виступатиме на еко-культурному фестивалі “Трипільске коло“, який відбудеться 25-28 червня в місті Ржищів на Київщині. Захід відбуватиметься восьмий рік поспіль. 17 гектарів на березі Каневського водосховища займуть 4 сцени, на яких, окрім згаданих“Mad Heads“, виступатимуть “Тартак“, “ДримбаДаДзиґа“, “АтмАсфера“, а також музиканти з Угорщини, Білорусі, Колумбії. Працюватиме близько 30 творчих майданчиків. Головна ідея фестивалю – жити у гармонії з природою. Тут суворо заборонені алкоголь, тютюн та будь-які наркотики. Гості мешкатимуть у наметах. Вхід на всі чотири дні фестивалю 250 грн.

Ідеї, які пропагує фестиваль “Трипільське коло”, мені близькі давно, ще до того, як він з’явився, – продовжує Красноокий. – Багато людей змінюються після його відвідин, замислюються про екологію, починають вести здоровий спосіб життя, полишають шкідливі звички. Заявлені ідеї фестивалю приваблюють у Ржищів велику кількість людей з різними думками, але так чи інакше вони спрямовані у майбутнє, про те, як буде розвиватися суспільство.

Коли приїжджаєш на “Трипільске коло”, бачиш велику кількість людей, які вже свідомість свою змінюють самостійно, в різний спосіб і через музику, мистецтво, ліплення трипільської хати, різні релігійні практики. Це надихає над собою працювати.В мене особисто атмосфера цього фестивалю дуже підтримала віру в те, що ми можемо змінювати світ на краще, змінюючись самі. Людство зараз має дуже багато викликів: екологічні проблеми, інформаційні війни, технології, що роблять людей своїми рабами.

Я сам живу в мегаполісі, який має безліч спокус, розбещує, примушує робити щось не корисне для власного організму і довколишнього середовища. Відчув фізично, що якщо не зміню образ життя, довго в такому рок-н-рольному ритмі не витримаю. Для початку став вегетаріанцем. Може не відповідаю кліше справжньої рок-зірки, що має займатися саморуйнуванням свого тіла, але мені важливіший той шлях який я обрав. Багато хто зі світових зірок досі має імідж роздовбаїв, який так подобається публіці. На концерті басист “RHCP” ходив по сцені на руках, навряд чи так зміг би справжній наркоман чи алкоголік в свої 50 років.

Джерело: gazeta.ua