Нова поліція запрацює в Києві 4 липня. Будуть кінні і річкові патрулі

9 Червня 2015 10:09

164 липня у столиці розпочне свою роботу нова патрульна поліція.

Про це у блозі на “Українській правді” повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“Оголошую дату старту патрульної поліції в Києві: стартуємо в суботу 4 липня”, – написав міністр.

Він відзначав, що попереду “ще неймовірна кількість роботи і формальностей”, але “команда працює щільно і ми налаштовані оптимістично”.

“Крім піших і автомобільних патрулів, що реалізовуються зараз, до складу Київського поліцейського патруля увійдуть кінний патруль для паркових зон і річковий патруль в юрисдикції Києва і Київської області“, – додав Аваков.

Він відзначив, що наступного тижня представить голову Київського поліцейського патруля, 50 керівників патрульних рот и шефа департаменту патрульної поліції. У ці ж дні представлять форму нового поліцейського патруля.

Аваков додав, що в найближчі дні стартує процес нового поліцейського патруля на Волині, а процес формування патруля в Одесі, Львові та Харкові увійшов у другу фазу.

Міністр також повідомив, що в рамках візитів прем’єрів Японії і Канади, серед найважливіших міждержавних питань остаточно оформили угоди допомоги урядів Японії та Канади на підтримку проведення реформи МВС.

Канада надасть безповоротну фінансову допомогу $5 мільйонів цього року і продовжить у наступному, а Японія – $4,2 мільйона.

Як відомо, раніше в МВС заявляли, що нові поліцейські патрулі вийдуть на вулиці Києва наприкінці червня. Відзначалося, що слідкуватимуть за порядком 2 тисячі кадетів.