Плани на літо: 5 концертів у Києві

13 Червня 2015 15:00
forbes.ua

forbes.ua

Із початком нового сезону вибираємо головні українські музичні заходи, які в жодному разі не можна пропустити упродовж найближчих трьох місяців.

Якщо порівняти з весняним, літній концертний сезон вельми бурхливим не назвеш, проте до нас їдуть автори відразу кількох найкращих альбомів минулого року й інші гості пропорційного калібру.

Докладніше про кожного з них – нижче.

Піт Нейтер

3 липня, Caribbean Club

Джазовий трубач Піт Нейтер спеціалізується на латинських ритмах – насамперед сальсі. Свої навички в обраному жанрі він удосконалює упродовж уже майже півстоліття, і за них його було удостоєно престижної «Греммі» – щоправда, не одноосібно, а у складі бенду Spanish Harlem Orchestra.

Нейтер охоче співпрацює з різними музикантами (на офіційному сайті музиканта запропонувати йому зіграти дуетом можна, заповнивши спеціальну форму), і в Україні, зрозуміло, гратиме з українцями – Dislocados, виконавцями його улюбленої сальси з Києва.

Young Fathers

7 липня, Sentrum

Популярна міська легенда свідчить, що в музикантів, які завоювали головну музичну премію Великобританії – Mercury Prize, не складається вся подальша кар’єра. Удостоєні премії торік шотландські репери з тріо Young Fathers в інтерв’ю люблять поговорити про те, що постараються уникнути прокляття. Наприклад, вкласти виграні гроші в запис у Берліні другого альбому, який, звісно, стане ще успішнішим за дебютний.

Поки не з’явився диск, говорити про успішне вирішення проблеми, звичайно, рано. Ось і в Україні психоделічний хіп-хоп-гурт виступить із матеріалом проривного першого запису – Dead.

Swans

10 липня, Sentrum

Останній альбом похмурого й шумного американського рок-гурту Swans на чолі з Майклом Джирою з’явився на світ майже рік тому – 12 травня 2014-го, і відтоді встиг влаштуватися на верхніх позиціях безлічі списків «найкращого за минулий рік» (а також вибитися в чартах на найвищі позиції за всю історію групи).

Музику Swans грають, будемо відверті, на любителів, але любителів цих з роками – дарма що група існує аж із 1982-го – стає дедалі більше. Тому на першому київському виступі індустріальних «лебедів» варто чекати якщо не хорового виконання їхніх потойбічних гімнів, то, принаймні, великого ажіотажу.

GusGus

21 серпня, Secret Place

В ісландської групи GusGus з українськими меломанами – давнє і міцне ділове партнерство: або окремо, або разом вони відвідують Київ із завидною регулярністю. Останній альбом північних електронників побачив світ минулого року – саме з його програмою вони виступлять у столиці в серпні. Альбом «Mexico» став, якщо вірити критикам, не найкращою, але цілком переконливою плановою роботою гурту.

Втім, розрізняти між собою численні нео-соул-техно-треки GusGus можуть, напевно, тільки фахівці – простому слухачеві або навіть відвідувачеві концерту ця навичка у пригоді не стане.

The Fall of Troy

27 серпня, Sentrum

Пост-хардкор-команда The Fall of Troy назвалася на честь однієї з найдавніших задокументованих подій в історії західної цивілізації. І записи їхні також свідчать про те, що всі троє музикантів команди мислять епічними пропорціями.

Останній їхній студійний альбом датується 2009 роком – відтоді The Fall of Troy встигли розпастися й возз’єднатися знову. Байдуже, що нового матеріалу в них поки що, мабуть, небагато. Досить і того, що з кожним роком учасники команди грають дедалі складніше й технічніше – в обраному ними жанрі це є заледве не головним.

 

Джерело: forbes