Програму озеленення центру солиці продовжили на 5 років

20 Червня 2015 12:57
www.rbc.ua

www.rbc.ua

Екологічна комісія Київради на своєму засіданні погодила продовження дії чинної Програми розвитку зеленої зони м. Києва та концепції формування зелених насаджень у центральній частині міста ще на 5 років – до 2020 року. Про це повідомили в прес-службі Депутатської фракції «Удар-Солідарність» у КМР.

«Програма – головний базовий документ, який дозволяє захищати від забудови та розвивати зелені легені міста – наші парки, сквери, території загального озеленення, – відзначив перший заступник голови комісії, депутат Київради від фракції «УДАР- Солідарність», Костянтин Бричук. – Прийнята у 2005 році, Програма з кожним роком лише набирає актуальності. За часів минулої влади Програму було скорочено більш як на 3 тисячі гектарів. Тож зусиллями чинної Київради ми намагаємось не лише повернути киянам відібрані в них зелені зони, а й суттєво їх розширити.

Так, за останній рік нашої роботи на карті міста з’явилося близько 70 нових скверів, в бюджеті міста закладено кошти на реконструкцію 43 парків і скверів – і ця робота вже проводиться. І ми будемо обов’язково рухатись і далі в цьому напрямку».

За словами депутата, особливо важливим залишається питання будівництва нових парків і скверів.

«У Програмі зарезервовані території (часто це ділянки навіть без зелених насаджень, під асфальтом), на яких в майбутньому при відповідному фінансуванні ми зможемо створити нові парки та сквери. Адже лише живі дорослі дерева сьогодні можуть впоратись з тим техногенним навантаженням та забрудненням повітря, які продукує наш багатомільйонний мегаполіс», – говорить Бричук.