Труханів острів став “платним” для автомобілістів

15 Червня 2015 16:49

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Директор КП «Київтранспарксервіс» Володимир Першин у спілкуванні з журналістами після засідання постійної комісії Київради з питань транспорту та зв’язку пояснив, чому охочим проїхатися на острів треба викладати 50 грн. Про це пише газета “Хрещатик”.

За його словами, йдеться про організацію та впорядкування руху автотранспорту. Нині на острові «велика кількість відпочиваючих із дітьми, пішоходів, велосипедистів, тих, хто катається на роликах по доріжках. Тобто там рекреаційна, пішохідна зона, і швидкість руху автотранспорту обмежена до 20 км на годину. І є проблеми. Кілька днів тому збили жінку на велосипеді». До того ж рух автотранспорту не перекривається, а лише регулюється. «Що пропонується громадянам? Залишити автомобіль на безплатному паркувальному майданчику, сісти у безкоштовну маршрутку і поїхати до пішохідного мосту по Труханову острову й вийти там, де хочуть,— розповів пан Першин.— Якщо ж особа відмовляється пересідати у маршрутку, то має заплатити 50 грн. Ми провели калькуляцію затрат на утримання контрольно-пропускного пункту. У нас там працює 6 співробітників, ми встановили власним коштом шлагбаум, сплачуємо за маршрутки, за комунальні послуги (електроенергія). Сума 50 грн вийшла саме з цієї калькуляції». При цьому директор КП особливо наголошує на тому, що йдеться не про платний проїзд чи в’їзд, а саме про компенсацію: «Ми не ставили за мету заробити, ми ставили за мету компенсувати витрати». До слова, безкоштовна парковка та КПП можуть запрацювати й у цілодобовому режимі, але поки що це лише перспектива.

Утім, новація поки що більше викликала проблем, аніж принесла прибутків. Так, на Труханів острів усе ж таки можна проїхати без сплати 50 грн. «Мешканці Труханова острова надали листи з проханнями дати їм безкоштовні перепустки. Там є спортивні школи, інтернати, приватна власність, база відпочинку Адміністрації Президента,— розповів Володимир Першин.— Ми три тижні складали списки та проводили зустрічі з жителями й відвідувачами острова. Це багато людей. На сьогодні близько 1 600 номерних знаків транспортних засобів подано для отримання безкоштовних перепусток». Поки що після розгляду заявки спільно з профільним Департаментом КМДА та у разі ухвали відповідного рішення видається пластикова перепустка. У перспективі — заміна таких тимчасових перепусток на магнітні картки

Джерело: Хрещатик