У Києві презентують проект La Blogothèque

28 Червня 2015 11:38
studway.com.ua

studway.com.ua

La Blogothèque – це експериментальне представлення музики мовою кіно. За роки свого існування проект відзняв сотні живих виступів на вулицях Парижа, таких зірок як: Jack White, Arcade Fire, Bon Iver, R.E.M., Foals, The National, Sigur Rós, The Kooks, Lykke Li та інших. На їхні роботи чекають як звичайні глядачі, так і медійні гіганти: наприклад, французько-німецький канал ARTE звертався до них для спільної роботи над записом камерної презентації нового альбому Alt-J в Каплиці образотворчих мистецтв у Парижі.

«Я ненавидів МТВ з самого початку, але робити проект в інтернеті, доступний людям з айподів — це зовсім інше. Мені здається, це найкращий спосіб дивитися музикальні перформанси — коли музиканти йдуть вулицями, їдуть в метро або приймають душ, тому що глядачі оточені тією ж реальністю. Все це змішується та робить неповторний досвід переживання музики.» – зазначає один із засновників  La Blogothèque, Вінсент Мун, який вже покинув проект.

Роботи формації знаходяться у вільному доступі, але спеціально для презентації в Києві автори зробили півторагодинну підбірку.

#KyivMusicFilm – це рух легального кінотеатрального доступу до найцікавіших фільмів по музику, музикантів та всього, що пов’язано з цією тематикою. Приблизно раз на місяць буде відбуватися показ нового фільму. Проект ініційовано фестивалем Kyiv International Short Film Festival

Джерело: studway