Українські студенти-футболісти на шляху до старту змагань Всесвітньої Універсіади-2015

30 Червня 2015 18:36

1-2

Триває відправка українських студентів на 28-у літню Всесвітню Універсіаду-2015, яка третього липня стартує в корейському місті Кванджу. Нині понад півтори сотні наших хлопців і дівчат вже готуються на спортивних аренах столиці Універсіади. Серед них веслувальники, фехтувальники, дзюдоїсти, плавці, жіноча та чоловіча збірні команди з волейболу. Сьогодні, 30 червня 2015 року, з аеропорту «Бориспіль» курс на Кванджу (через Сеул) взяли футболісти.

За словами головного тренера нашої студентської збірної з футболу Володимира Лозинського, вдалося повністю виконати цикл підготовки до цього відповідального старту. На першому етапі головне завдання вийти з групи і, звичайно, продовжувати шлях до медалей. А він буде дуже важким. Адже кожна команда, яка вже потрапила на Універсіаду, прагнутиме добратися до п’єдесталу пошани.

Футболістів і тренерів проводжав голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Михайло Мельник, представники освітянського Спорткомітету, рідні і друзі. Михайло Григорович побажав нашій футбольній дружині гідно представити український студентський футбол на престижному планетарному форумі. Особливі слова подяки прозвучали на адресу президента Федерації футболу України Андрія Павелка. Адже саме ФФУ взяла на себе усю підготовку та поїздку на Універсіаду-2015 студентської збірної України.

Наших футболістів супроводжує перший заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Володимир Авраменко. Володимир Андрійович зазначив: “Сподіваємося, що хлопці покажуть гарну гру у поєдинку з гідними суперниками та отримають чудовий досвід.”

У стартовому груповому поєдинку підопічні Володимира Лозинського 2 липня зустрінуть з командою Мексики. Наступний поєдинок відбудеться 5 липня – Південна Африка, а 7 липня  – Франція. По дві найкращі команди виходять до плей-офф.