Демонтовані пам’ятники режиму звезуть на околицю Києва

1 Липня 2015 15:48
comments.ua

comments.ua

Сьогодні на культурній комісії Київради було позитивно вирішене питання про розміщення пам’ятників комунізму на території парку вул. Сошенка, 33/Золочівської, 41 (Оболонський район). Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив депутат міськради Олександр Пабат.

“Це третя за рахунком заявка на готовність прийняти демонтовану спадщину режиму. Ще одна експозиція, ініційована колегою Павлом Бригинцем, повинна з’явитися на території Експоцентру (пр-т Глушкова, 1). Плюс експонатами з вулиць столиці просить поповнити Музей тоталітаризму під відкритим небом в Радомишлі нардеп Ольга Богомолець”, – зазначив Пабат.

Нагадаємо, Київрада прийняла рішення про демонтаж усіх зображень Леніна та емблеми “Серпа і молота”  на будівлях, що перебувають у комунальній власності столиці, повідомляє КМДА. Таке рішення було прийняте сьогодні на пленарному засіданні.

Так, згідно з документом визначено, що до комуністичної символіки, яка підлягає демонтажу, відносяться будь-які зображення головної державної емблеми колишнього Радянського Союзу “Серп і молот” і будь-яке зображення Володимира Леніна.

Джерело: Сегодня.ua