Дешеві квитки з Києва: куди можна податися у відпустку

8 Липня 2015 14:05
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

В Афіни на лоукост-літаках можна дістатися за 1219 грн, а в Катовіце – всього за 859 грн

Сезон відпусток у розпалі, і кияни жваво цікавляться дешевими авіаперельотами з міжнародних аеропортів “Бориспіль” і “Київ” (Жуляни). “Сегодня” дізнавалася, чи можна зараз заощадити на перельотах і які компанії надають дешеві перельоти. Як виявилося, варіанти є – просто потрібно “пошерстити” сайти і турбуватися питанням покупки заздалегідь.

ДОЧКИ. За останні кілька років в столичне небо зайшли відразу дві великі компанії: українська “дочка” російської Utair (згорнула регулярні рейси в минулому році) і Wizz Air Україна, що закривається в цьому році. Новина про відхід останнього лоукостера сколихнула громадськість – але, як виявилося пізніше, йшлося про закриття лише української “дочки” компанії, замість якої на наш ринок прийшла Wizz Air Угорщина.

“Це було необхідно, оскільки дало можливість уникнути регуляторної політики Нацбанку України в плані контролю обміну валют (заявки на закупівлю валюти треба подавати заздалегідь. – Авт.). Всі наші доходи були в гривні, витрати – в інвалюті, а вільно обмінювати гривню ми не могли. Тепер, як на “Візз Ейр Угорщина”, ці правила на нас не поширюються. Це комерційно доцільно”, – пояснив “Сегодня” гендиректор Wizz Air Джозеф Вараді.

Він допускає, що в майбутньому Wizz Air відродить українську “дочку”, але це буде залежати від економічної ситуації в країні.

ХТО ЩЕ? “Формально в Україні літає лоукост Air Arabia (Шарджа) і Vueling (Барселона). Але насправді це не зовсім лоукости – швидше гібридні перевізники. І ціни у них далекі від очікуваних багатьма 20-30 євро за політ”, – вважає експерт галузі Олександра Мироненко.

Так, у бюджетній авіакомпанії Air Arabia переліт Київ-Шарджа обійдеться від 1886 грн, Київ-ЕрРіяд – від 2737 грн, а Київ-Коломбо – від 3151. Найекономніша авіапропозиція для перельоту Київ-Барселона поки є у перевізника Vueling Airlines: там вартість квитка стартує від 2415 грн.

Можна купити квиток і на грецьку авіакомпанію Aegean Air: вона також пропонує лоукост-тарифи, в які включені безкоштовний багаж і гаряче харчування. Її літаки літають з аеропорту “Київ”, переважно в Європу. Так, переліт Київ-Афіни обійдеться від 1219 грн, Київ-Санторіні – від 2116 грн, Київ-Брюссель – від 3197 грн.

Найбільш доступними для українців залишаються квитки Wizz Air: з аеропорту “Київ” переліт з цією авіакомпанією в Катовіце коштує 859 грн, Меммінген – 1459 грн, Дортмунд – 1759 грн. Правда, без багажу.

Намагається зараз зміцнитися на українському ринку і авіакомпанія з турецьким капіталом – “Атласджет”: компанія відкрила маршрут Київ-Львів, а також, зовсім недавно, в Кутаїсі (Грузія). Але квитки цієї авіакомпанії поки купити не можна, тому вартість їх поки невідома.

Щоб обзавестися дійсно недорогими авіаквитками, слід пам’ятати прості правила: купувати їх слід завчасно (за кілька місяців до вильоту на квитку можна заощадити до 30% вартості) і відразу брати зворотний квиток: “оптом” завжди виходить дешевше.

 

Джерело: Сегодня