Київ на два дні перетвориться на епіцентр стріт-арту

7 Липня 2015 10:58
cultprostir.ua

cultprostir.ua

У Києві відбудеться фестиваль-ярмарок Ukrainian Street Art Festival. Як запевнили Cultprostir його організатори, для них важливо те, що захід є благодійним.

Події Ukrainian Street Art Festival розгорнуться на Контрактовій площі столиці. У фестивалю буде одразу шість напрямків: Street music, Street dance, Street fashion, Street art, Street market, Street fire show. Ініціаторами та організаторами заходу є волонтери проекту «Підтримаємо своих», які проводили тури українських артистів в зоні АТО.

Організатори пояснюють свою ідею так: «Вулична культура – це важливо. Щодня заклопотані люди біжать по місту, всі в своїх буденних проблемах. Але помічають музикантів, танцюристів, мімів і на хвилинку відволікаються, посміхаються, починають радіти життю». Підтримати культуру вулиці, сфокусувати погляд на ній – одна з цілей проекту. Ще одне його завдання – зібрати кошти на лікування бійців, які постраждали в зоні АТО.

Музична програма Ukrainian Street Art Festival буде включати в себе виступи десятків виконавців. Серед заявлених: С.К.А.Й., «Антитіла», Marija Cheba, Shopping Hour та багато інших. «Сподіваємося, що сцена у нас буде велика. Ми ведемо переговори з компаніями, які зможуть це забезпечити. Фестиваль благодійний, і моя головна вимога – ніхто не має права на цьому заробляти. Адже, як правило, всі працюють безкоштовно, а звукопрокатчики заробляють. Це не правильно», – розповів Cultprostir Віталій Пастух, продюсер компанії Euromedia, організатора фестивалю.

В якості партнерів Ukrainian Street Art Festival, який відбудеться 15-16 серпня, вже виступили організатори Ukrainina Fashion Week. За програмою Street art ведуться переговори з різноманітними художниками.

Джерело: cultprostir.ua