На території «Софії Київської» пройде мистецько-історичний фестиваль

19 Липня 2015 12:45
kyiv1.org

kyiv1.org

18–19 липня 2015 року на території Національного заповідника «Софія Київська» урочисто пройде «Анна фест» – перший з великого циклу чотирьох мистецько-історичних фестивалів.

Головна ідея фестивалю – показати що Україна повертається до Європи, з якою мала великі історичні і культурні зв’язки протягом століть.

«Перебуваючи багато років тому в Парижі, була вражена тим, як пам`ятають королеву Анну французи, які почесті їй віддають до сьогодні. Як директор заповідника я поставила собі за мету відкрити широкому загалу українців образ київської княжни Анни Ярославни та її сестер Єлизавети й Анастасії, які увійшли до королівських родинам Європи. Анна – це тільки початок…», – коментує гендиректор «Софії Київської» Неля Куковальська.

Програма фестивалю включає пізнавальне дійство з яскравим камерним світло-музичним представленням проекту макету пам`ятника Анні Ярославні авторства Костянтина Скритуцького, майстер-класи для дітей та дорослих, кінопоказами, а також зустрічі з істориками, письменниками, акторами.

 

Джерело: Хрещатик