На Трухановому острові пройде виставка сучасного мистецтва

30 Липня 2015 16:00
cultprostir.ua

cultprostir.ua

1 і 2 серпня в арт-резиденції «Берег» відбудеться відкритий передпоказ нових робіт художників-учасників пленеру «Трансакції».

Свої роботи продемонструють: Володимир Гулич – відомий український художник, що працює в жанрі станкового живопису, інсталяції, перфомансу, артдизайну; Василь Татарський – відомий український скульптор; Настя Лойко – українська художниця, працює в жанрі відео-арт, фотографії, інсталяції; Аліна Федотова – молода художниця із Севастополя.

Настя Лойко розповіла Cultprostir: «Наш з Володимиром Гуличем проект в рамках пленеру «Трансакції» називається «Крим – Київ. Артзебс». Він про комунікації: насамперед про учасників цього процесу, тобто про людей. Людина складна, і часу розбиратися і придивлятися до кожної найчастіше немає. Тому для вибудовування комунікації Людина перетворюється на такого собі Персонажа, ховається за маскою соціальних ролей, яких у кожного як у собаки бліх. Орнамент, малюнок кожної «маски» відрізняється, і маркує в соціальні групи і ролі. Під цими хустками-масками не видно Людини. І тому під нею насправді може бути як злодій, так і герой. Ще з закритим обличчям зараз у Криму, та й не тільки там, безпечніше – хто знає, хто читає Facebook-стрічку, в якій ми всі досить відверті». Для втілення проекту художники використовують: відео-інсталяцію (Настя Лойко), живопис (Володимир Гулич), віджеінг (обидва художника) за підтримки VJ Yarkus.

Увечері на майданчику арт-резиденції працює діджей, протягом дня відкрита «повітряна бібліотека». Після показу вибрані роботи будуть представлені на збірній виставці в Києві.

Джерело: cultprostir.ua