Найнебезпечніші станції київського метро: що робити, щоб уникнути травм

24 Липня 2015 09:57
myshared.ru

myshared.ru

Найчастіше травмуються жінки та пенсіонери

У підземці стався нещасний випадок: маленький хлопчик сильно пошкодив ногу на ескалаторі. На станції метро “Шулявська” чотирирічний малюк і його мама спускалися вниз і в якийсь момент ніжка хлопчика потрапила в щілину між рухомою частиною ескалатора і балюстрадою. Ескалатор зупинили, але дитина встигла одержати серйозну травму гомілки. На місце була викликана бригада медиків, яка доставила малюка в ОХМАТДИТ.

“Хлопчик отримав рвану рану ноги. Йому була надана медична допомога, але від госпіталізації його мама відмовилася”, – розповіли нам в прес-службі МОЗ України. Як кажуть у метрополітені, нещасний випадок стався з вини батьків, які не встежили за дитиною. “Діти, особливо в такому віці, дуже рухливі і цікаві. Дитині цікаво все навколо, от вона і може засунути ручку або ніжку в отвір між рухомим полотном і балюстрадою. Тільки за минулий рік відбулося 8 травматичних випадків з дітьми у віці до 7 років. Одна семирічна дівчинка травмувалася, коли сама спускалася на ескалаторі, а сім малюків – з вини батьків, які за ними не догледіли. Цього року таких випадків вже три!” – Розповіли нам в метро.

НАЙНЕБЕЗПЕЧНІШІ. “Сегодня” з’ясувала, скільки людей страждають в метро і які станції вважаються найбільш травматичними. За даними підземки, лідируюче місце займають “Хрещатик”, “Майдан Незалежності”, “Кловська”, “Площа Льва Толстого”, які в години пік завантажені великою кількістю пасажирів. Як кажуть в самому метро, тільки з початку року постраждали вже 35 осіб, а за весь минулий рік – 76 пасажирів.

На їхню думку, причина – безпечність пасажирів. “Багато пересуваються по підземці, не відриваючи очей від телефонів і планшетів, і не бачать куди вони ступають, коли заходять на ескалатор. Саме тут відбуватиметься найбільше травм”, – розповіла начальник прес-служби метрополітену Наталія Макогон.

Найбільше травмуються в метро жінки (19 випадків) і літні люди (11 випадків). “Пасажири похилого віку відмовляються від допомоги працівників метро, які допомогли б їм спуститися на ескалаторі. Але це загрожує тим, що якщо ескалатор раптово зупиниться, то літня людина просто не втримається на ногах і впаде. І це при тому, що ескалатор ніколи не зупиняється різко!” – Розповів “Сегодня” заступник начальника служби ескалаторів Павло Гаврищук.

Що ж стосується пасажирок, то причиною їх травматизму можуть послужити довгі сукні, спідниці та взуття на високих підборах, які потрапляють між зубцями при спуску на ескалаторі. “Ми часто знаходимо в зубах шматки одягу – літнього і верхнього зимового: суконь, спідниць, пальто, плащів, каблуки! Ескалатор – це машина підвищеної небезпеки, а пасажири про це часто забувають”, – говорить Гаврищук.

 

Джерело: Сегодня