Новинки Київського зоопарку: безкоштовний Wi-fi, свято найстарішого носорога і восьмиметрова змія

14 Липня 2015 13:01
uk.wikipedia.org

uk.wikipedia.org

На території Київського зоопарку запрацював безкоштовний Wi-fi, відвідувачам покажуть восьмиметрового пітона, а в ці вихідні відзначили день народження найстарішого носорога України — Тривоги — їй виповнилося 45 років. Тварина унікальна, адже, як правило, в неволі вони живуть лише до 40 років.

ПІТОН й ІНТЕРНЕТ. У зоопарку кажуть, що працівники звіринця почали заготовляти на зиму сіно і гілки для корму тварин. А ще там провели Інтернет. “Ми зробили безкоштовний Wi-fi на території зоопарку. Безпровідний Інтернет є біля центрального входу, в зоні Острова звірів, біля вольєру. Кожен охочий може зробити селфі зі слоном Хораса і викласти фото в соцмережах. Залишилося провести Інтернет в нижню частину парку”, — каже нам директор зоопарку Кирило Трантін. Відвідувачів порадують новим “жителем”. “Нам подарували восьмиметрового сітчастого пітона і через три тижні його зможуть побачити відвідувачі. Для пітона ми робимо великий тераріум на Острові звірів”, — каже Трантін.

ТРИВОГА. 10 липня відзначали 45-й день народження носорога Тривоги. Директор зоопарку подарував “старенькій” нову чесалку-мітлу. Вона дуже любить, коли їй чухають спинку і живіт. Також балували іменинницю морквиною, булочками і сіном.

“У 1972 році маленьку Тривогу і ще п’ять носорогів (1970 рік народження, Південна Африка) привезли до СРСР з Німеччини. Тепер з цієї групи залишилася тільки вона, і ми її дуже любимо”, — говорить Трантін. Пізніше у Тривоги з’явився сусід — носоріг Джонні, з яким прожила 18 років, але потомства вони не дали. Тривога тривалий час була захоплена сусідом — слоном Боєм. Вона тяжко страждала, коли той загинув. Зараз же подружитися з нею намагається слон Хорас, але поки безуспішно. Важить старожилка звіринця 3 тонни, на годування Тривоги йде приблизно 300 грн на день. Вона обожнює чухати свій ріг, приймати грязьові ванни і валятися в піску. При цьому не любить, коли її поливають водою. Привітати іменинницю прийшло багато дітей, які розмальовували 45 фігурок з її зображенням.

Джерело: Сегодня.ua