У Древньому Києві відзначатимуть день Хрещення Русі з князівським розмахом

22 Липня 2015 10:25
turystam.in.ua

turystam.in.ua

25-26 липня у Древньому Києві у «Парку Київська Русь» відбудеться святкування Дня Хрещення Русі, Дня святого князя Володимира. Організатори підготували з цього приводу особливо яскраву програму. Все почнеться з костюмованого параду історичних персонажів, які передували прийняттю християнства на Русі, а також з’явилися в подальшій історії нашої держави. Гості свята побачать апостола Андрія, візантійського імператора, княгиню Ольгу, Кирила і Мефодія, давньоруських витязів, українських козаків і багатьох інших персонажів. А на завершення параду перед очі тріумфуючих гостей Древнього Києва на бойовому коні виїде сам «винуватець торжества»  князь Володимир  Великий.

Далі на ристалищі в театралізованих постановках будуть відтворені древні події, пов’язані з прийняттям християнської віри. Перед гостями оживуть сцени з історії Русі: подорож Ольги до Константинополя, вибір князем Володимиром віри, одруження князя з сестрою візантійського імператора Анною, повалення язичницьких ідолів та інші. Гості перенесуться крізь століття і кілометри  з Київської Русі до Візантії, з XXI століття в Х. Видовищними будуть гонки на колісницях, турнір кінних лучників та змагання кінних лицарів. Упродовж двох днів на другій сцені «Парку Київська Русь» в боях на мечах будуть мірятися силою витязі. Ще однією «родзинкою» програми стане виступ тренерів і їх чотириногих вихованців з Універсального дресирувального центру «Геліон».

Крім того, на відвідувачів чекає безліч розваг: майстер-класи з народних ремесел, з володіння середньовічною зброєю, веселі стародавні ігри, запальні слов’янські хороводи та танцювальні флешмоби.

Щоб відчути себе причетним до такої визначної історичної події, як Хрещення Русі, всі присутні зможуть взяти участь в унікальному масовому дійстві – створенні «живої» цифри 988, дати Хрещення.

Особливою на цьому святі буде вечірня програма в суботу, 25 липня. Гостей Древнього Києва чекає грандіозна театралізована постановка «Падіння Херсонеса і князь Володимир» з пострілами палаючими ядрами, битвами кінних і піших воїнів, з вогняними спецефектами.

Тим гостям, які настільки поринуть в історію, що не захочуть розлучатися зі славним минулим і вночі після свята, організатори пропонують залишитися до ранку в кемпінгу і зустріти світанок біля величних фортечних стін Київського Дитинця.

Святкування Хрещення Русі у Древньому Києві дозволить доторкнутися до витоків історії нашого народу, краще зрозуміти вибір наших предків, а також зарядитися енергією Древнього Києва, відчути в собі його дух.

Ціна квитка на День Хрещення Русі – 150 грн, для пенсіонерів та студентів – 75 грн, для дітей шкільного віку – 50 грн, дошкільнята – безкоштовно.

«Парк Київська Русь» розташований в селі Копачів Обухівського району Київської області. Дістатися до Парку можна маршрутними автобусами від ст. м. Видубичі або власним транспортом.