У Києві відбудеться виставка сучасного мистецтва

31 Липня 2015 15:00
cultprostir.ua

cultprostir.ua

20 серпня у «Мистецькому Арсеналі» відкриється виставка «Арлекін іде. In Memoriam», на якій будуть представлені унікальні витвори мистецтва з колекції Ігоря Диченка – легендарного колекціонера, мистецтвознавця, художника, що пішов з життя у травні цього року.

До експозиції увійдуть понад 300 творів українських і світових майстрів ХХ століття. Мистецтво авангардистів представлять роботи К. Малевича, О. Богомазова, В. Пальмова, О. Тишлера, В. Єрмілова, С. Далі. Також глядачі зможуть побачити живописні та графічні твори «шістдесятників» – В. Зарецького, А. Горської, А. Сумара, З. Лерман, представників «нової хвилі» − В. Цаголова, Д. Кавсана, О. Сухоліта та інших.

На вшанування пам’яті колекціонера «Мистецький Арсенал» готує до друку каталог колекції – перше ґрунтовне наукове опрацювання з атрибуції 451 живописних і графічних робіт, які з 2011 року перебувають на тимчасовому зберіганні у НКММК «Мистецький арсенал». Презентація каталогу відбудеться на відкритті виставки.

«Така повна виставка колекції Ігоря Диченка – це, безумовно, важлива подія, яку неможна пропустити. Все його зібрання має величезну цінність для української культури, адже роботи Малевича, Єрмілова, Богомазова – справжні шедеври», − додав для Cultprostir небіж Ігоря Диченка Михайло.

Ігор Диченко почав збирати твори авангардистів ще в студентські роки, на початку 1960-х, і з того часу колекціонування стало сенсом його життя. Саме завдяки такій майже фанатичній відданості своєму захопленню було збережено стільки робіт українських художників ХХ століття. Свого часу твори з колекції Диченка експонувались у Нью-Йорку, Токіо, Мюнхені, Вінніпезі, Лондоні, Тулузі, Катовіце, Санкт-Петербурзі, Москві, Києві, Одесі. Виставка триватиме до 6 вересня.

Джерело: cultprostir.ua