У Києві з’явиться арт-квартал

26 Липня 2015 13:18
zn.ua

zn.ua

Київ перетворюється. У центрі міста з’явиться арт-квартал. Фасади будинків уже прикрасили портрети Лесі Українки та Сергія Нігоян Сергій Гагікович. Картинну галерею під відкритим небом майстри з різних країн створювали безкоштовно. На творчість їх надихнули події в Україні.

Леся Українка в білосніжній сорочці з червоною вишивкою. Такий письменницю бачить австралійський художник Гуїдо Ван Хелтен. Він намалював знамениту письменницю, що потопає в конваліях – на честь її першого вірша.

“Перш за все, я зацікавився національною вишивкою на українських костюмах. До того ж мій друг розповідав мені про Лесю Українку. Я подумав, що це дуже красива історія, а тепер я дізнався, що вона жила через дорогу, тому місце ідеально”, – сказав Гуїдо Ван Хелтен, художник.

Це портрет активіста євромайдан Сергія Нігоян Сергій Гагікович. Він загинув 22 січня в протистояннях на Грушевського. У чорно-білих тонах обличчя героя України зобразив португальська художник Олександр фарт. Зізнається, події в Україні дали поштовх для творчості.

“Я сподіваюся, що моя робота, ця маленька робота, яку я проробив, принесе мир в сім’ю Сергія і в сім’ї всіх людей, які втратили своїх близьких, загиблих за велику справу”, – зазначив Олександр фарт, художник.

Графіті художників зі всього світу прикрасили фасади будівель цілого кварталу в центрі Києва. Це – творіння українців – “Час змін”. Наталя бачить у сюжеті картини національну боротьбу.

“Побороти не тільки зовнішніх ворогів, але і внутрішніх, щоб визначити і усвідомити своє я, як би, я – українське”, – говорить Наталія Шавгулідзе, туристка з Грузії.

Дівчина у вінку з квітів і стрічок – теж робота українських художників. Туркеня Жасмин про це графіті наслишана.

“Мій друг сказав мені, що це символізує українку, яка обіймає все  своїми руками. І я думаю, що самі будівлі символізують саме ці будинки в центрі Києва. Мені дуже подобається малюнок”, – зазначила Жасмин Арсин, туристка з Туреччини.

Організатори планують прикрасити центр столиці і незабаром створити цілий арт-квартал.

Джерело: Сегодня