У київському озері знайшли десятки мертвих черепах

20 Липня 2015 10:55
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

НП сталася на Академмістечку

В озері на Академмістечку місцеві жителі виявили більше 50 мертвих болотяних черепах. Городянивпевнені, що тварини загинули від поганого стану води.

Про цю новину нам стало відомо ще в п’ятницю. Того ж дня на місце прибула екологічна інспекція, СЕС. Були взяті на пробу вода з озера, а так само тканини мертвих черепах. Результати мають бути вже на цьому тижні”, – розповів директор КП “Плесо” Денис Пікалов.

clflkspurvu

За його словами, є велика ймовірність, що цих черепах привезли мертвими і скинули в воду.

“Якби проблема була у воді, то постраждала б і інша живність. Ця водойма фактично є частиноюзливової каналізації Києва. Цього року були взяті проби води, і вони виявилися позитивними“, – кажеПікалов.

За словами начальника пляжного господарства Святошинського району, черепахи, які були виявлені не живуть в озері.

i_xrwcchr9w

Фото: соцмережі

Один з місцевих рибалок розповів, що був свідком того, що цих черепах привезли на машині. Кілька хлопців вивантажили їх і просто висипали тварин в озеро. За його словами, точно така ж ситуація сталася і в минулому році в цей же час. Можливо, їх привозять з якоїсь ферми. Мертвих тварин ми вже вивезли та утилізували, а частина, яка вижила, тепер мешкає на озері”, – розповіла начальник пляжного господарства Святошинського району Лариса Володимирівна.

 

 

Джерело: Сегодня.ua