У київському парку діятиме міжнародний мистецький проект

30 Липня 2015 18:00
cultprostir.ua

cultprostir.ua

Протягом серпня в Голосіївському національному природному парку відбуватиметься масштабний мистецький проект SUM OF SUN, який покликаний повернути увагу киян і гостей міста до майже закинутих літніх кінотеатрів, унікальної обсерваторії зі сторічним телескопом, рекреаційних можливостей зеленої зони, яка може виконувати функцію й арт-простору.

Свою роботу проект розпочне 15 серпня, коли в кластері Довженко-Центр відкриється виставка «АртПоле: приховані світи», програму продовжить показ фільму «Еротикон» (Чехословаччина, 1929) у музичному супроводі гурту FORMA (Прага). Наступні мистецькі суботи в Голосієвому включатимуть екскурсію головною обсерваторією НАН України, кінопокази, відкриття арт-об’єктів. Також у рамках SUM OF SUN відбудеться презентація альбому тріо Port Mone Thou, яке працює на перетині академічної музики, нойзу, експериментального й автентичного фолку.

«Головним натхненником проекту є Голосієво − дуже гарний район нашої столиці, який хочеться разом досліджувати. Ми запрошуємо публіку до Довженко-Центру та Обсерваторії, де багато хто, можливо, побуває вперше. У співпраці із чеськими та білоруськими друзями розробляємо мистецьку програму для цих просторів − цікавих і незвичайних, наших, київських − які маємо цінувати і розвивати. Варто також сказати, що цей проект реалізується у рамках міжнародної програми обміну культурних менеджерів Tandem, тож до Києва спеціально приїдуть художники та активісти з Праги, що опікуються парком Pristav 18600 на березі Влтави. Сподіваюся, що це будуть насичені та пізнавальні серпневі суботи і великий стимул для подальшого вивчення Голосієво», − поділилася з Cultprostir Тетяна Манзюк, одна з організаторок проекту.

Джерело: cultprostir.ua