Відтепер киянки можуть не боятися пізно повертатися додому

15 Липня 2015 12:02
kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Хлопці підвозять додому і охороняють

Тепер киянки можуть не боятися пізно ввечері повертатися додому на самоті. У столиці з’явився волонтерський рух під назвою “Брат за сестру”. Організувала його киянка Олена Ющенко. Направлений рух на те, щоб захистити слабку стать.

Роль “братів” на добровільній основі виконують хлопці від 16 до 30 років. “Їхнє завдання проводити або підвезти до дому в пізню годину самотніх дівчат і жінок. Ця послуга безкоштовна, дівчина може оплатити тільки гроші на бензин, якщо “брат” підвозить її на машині”, – говорить Олена Ющенко.

За її словами, відбір “братів” досить строгий. “Ми вивчаємо в соцмережах сторіночки всіх кандидатів, потім особисто зустрічаємося з ними, перевіряємо документи. Якщо все гаразд, то такий кандидат стає “братом”. Дівчата, яким потрібна допомога, звертаються до мене безпосередньо. Я записую їх дані – прізвище, ім’я, по батькові та контактний телефон, а також час і місце, де їх має зустріти “брат”. Також на сторінці в соцмережі є контактні дані дівчат-координаторів по всіх районах Києва, до яких можна звернутися, – каже Олена. – Послугами “братів” вже скористалися близько 20 киянок”.

 

Джерело: Сегодня