Як заробити студентові влітку

13 Липня 2015 10:15
kazkarka.com

kazkarka.com

Найбільш часто зустрічаються вакансії адміністративного персоналу: кур’єри, офіс-менеджери, менеджери з продажу та співробітники колл-центрів. При цьому можливе поєднання роботи з навчанням. Роботодавці пропонують або неповний робочий день, або роботу позмінно. Зарплата для таких працівників від 2500 гривень.

Щоправда, зустрічаються і більш високооплачувані вакансії для студентів і молодих фахівців. Наприклад, є пропозиції міжнародної IT-компанії, яка готова навчити копірайтингу новачків зі знанням англійської для подальшої роботи в компанії із зарплатою від 12 000 гривень.

Цікаві вакансії пропонують для тих, хто володіє на високому рівні іноземними мовами. Є пропозиції як сезонної роботи (наприклад, офіціантами на круїзних суднах німецької компанії). Тут вже говоримо про зарплату від 1000 до 1400 євро. Або вакансії вчителями англійської мови для дітей і підлітків елітних сімей (Китай), де зарплата сягає від 1300 до 2000 євро. Про це розповіла у коментарі «Хрещатику» керівник експертно-аналітичного центру HeadHunter Україна Руслана Березовська.

Водночас у Київському міському центрі зайнятості (КМЦЗ) інформують, що для осіб, які не досягли 18-річного віку, роботодавці пропонують роботу за такими посадами: прибиральник, член бригади ресторану, мийник посуду, кухонний робітник, кур’єр, промоутер тощо. Цьогоріч станом на початок червня, за даними КМЦЗ, особи, які не досягли 18-річного віку, були працевлаштовані на посади кондитера із зарплатою від 1600 гривень на місяць до 3000 гривень, кухара із зарплатою від 1218 до 3000 гривень на місяць, а менеджера зі збуту — від 1300 гривень на місяць до 3000 тисяч.
Що ж стосується студентів, які досягли повноліття, але ще не мають досвіду роботи, у КМЦЗ розповідають, що робота є і для них. Це посади страхового агента, покоївки, оператора заправних станцій, прибиральника службових приміщень.

А от студенти із досвідом роботи мають можливість влаштуватися на роботу секретаря, помічника вихователя, торговельного і рекламного агента, комірника, укладальника-пакувальника. Проте рівень заробітної плати для них знаходиться майже на тому ж рівні, що й для осіб, які не мають досвіду роботи. Йдеться про розмір зарплати від 1300 до 3000 гривень на місяць.

Тож, як бачимо, для охочих працювати робота є. Залишається тільки визначитися із вакансією. І якщо на першій роботі багато грошей заробити не вдасться, втім, це оптимальний спосіб отримати практичний досвід — у такий спосіб з’ясувавши, чи підходить ця робота саме вам. А відтак — почати підніматися кар’єрними сходами. Або якщо праця не до душі, варто шукати іншу сферу діяльності

Джерело: Хрещатик