Яка їжа небезпечна для людини

26 Липня 2015 13:08
ukr.segodnya.ua

ukr.segodnya.ua

Картопля фрі готується впересмаженій олії, що веде до утворення канцерогенів

 Харчування, яке нам пропонують взакусочних і закладах швидкого харчування далеко небезпечно для нашого здоров’я. Рік від рокузбільшується число людей, якістраждають від ожиріння, діабету, захворювань шлунка. Найчастіше до таких сумних діагнозами людиприводять себе самі. Вживанняшкідливої їжі особливо консервованої та фаст-фудівської, харчування на ходу і всухом’ятку, є основними чинниками виникнення цих захворювань.

Небезпека для організму являє собою їжа, до складу якої входять різні барвники та консерванти. Особливо шкідливо вживати продукти вигляді солодких газованих напоїв в яких є великий вміст бензоатов. Бензоати є причиною погіршення роботи шлунку і кишечника, і як наслідок порушення функцій перетравлення їжі. Треба звернути увагу, що чим довшевживаються ці продукти, тим більше зростає небезпека для організму людини. Продукти, в яких міститься тартразин, також можуть заподіяти шкоду здоров’ю людини. До таких відносяться готові гарніри, бульйонні кубики, супи швидкого приготування і навіть кондитерські вироби.

Шкідливість і небезпека фаст-фудів полягає в тому, що на тлі відсутності в ньому вітамінів і мікроелементів, вміст канцерогенів, пересмаженої олії, різних барвників знаходиться в надлишку.Фаст-фуд не дає людині енергії, незважаючи на високу калорійність цих продуктів, енергетична цінність йде на утворення жиру і відкладенню його на всіх частинах тіла людини. Вживаючи різніхот-доги і чіпси, при цьому, запиваючи їх солодкою газованою водою, ризики захворювань шлунка та ожиріння зростають на порядок.

Для людей, які страждають на атеросклероз, гіпертонію, діабет ці продукти категорично заборонені.

Картопля фрі готується в пересмаженій олії, що веде до утворення канцерогенів, що роблять негативний вплив на шлунок. Чіпси також не є винятком у шкідливої їжі, так як приготуваннявиробляється на трансгенних жирах, а переварити і вивести такі жири наш організм просто не в змозі, його молекули осідають на стінках судин і тим самим тільки ускладнюють ситуацію. Дітям і підліткам вкрай небажано часте вживання таких продуктів.

Їжа, засмажена на грилі або мангалі, теж має ряд негативних моментів. Наприклад, кури-гриль,якщо розібратися в технології приготування, мають подвійний заряд небезпеки. Велика кількістьспецій у поєднанні з жиром, який осідає, а потім багаторазово перегрівається на шампурах, веде до утворення канцерогенів, що завдають удар по шлунку, що може викликати навіть онкологію.М’ясо шаурми також готується на шампурі протягом тривалого часу, в результаті перегрітийжир стає справжнім канцерогеном.

Всі вище перераховані продукти і їм подібні безпечні для здоров’я, якщо їх вживати в рідкісних випадках.

Іноді загострення в шлунково-кишковому тракті виникають навіть від вживання в їжу звичайних продуктів. Такими є шпинати, томати, цитрусові. Незважаючи на високу насиченість вітамінами,ці продукти можуть викликати загострення шлункових хвороб. При підвищеній кислотностішлунка потрібно відмовитися від їжі, в основі якої присутні овочі і салати, що підсилюютьвиділення шлункового соку, а він, у свою чергу, робить негативний вплив на слизову оболонку шлунка, тим самим викликаючи печію, шлунковий біль, можливо, навіть нудоту і блювоту. Слід згадати, що їжа з будь-якого виду рису може спровокувати запор, а буряк, морква і зливусприяють зворотному процесу розрідженню.

З усього вищесказаного випливає, що за допомогою правильного харчування людина сама здатна контролювати своє здоров’я.

 

Джерело: Сегодня.ua